СРАВНЕНИЕ: Тъкан слинг или еластичен слинг на Love-Radius

Има два вида слингове: Тъкани и Еластични
Важно е да знаете, че и двата вида позволяват физиологично носене на вашето бебе. Но какви са техните разлики ще ви разкажем ето сега!
 
Еластични слингове:
Те могат да бъдат 100% памук и да са разтегливи само по ширина или да бъдат изработени от смес от памук с еластан и да бъдат разтегливи във всяка посока.
 
В Love-Radius избрахме да предложим еластични слингове, които са разтегливи във всички посоки! Те се открояват с много добро обгръщане на бебето благодарение на няколкото пласта плат. Предлагат много добра опора, като истинсаки пашкул! Вашето новородено ще го оцени със сигурност!
 
Ние разработихме техника на плетене на текстила, изключителна за Love Radius, която не се среща никъде другаде (няма дори копия!). Съставени от 95% памук и 5% еластан, нашите платове са oeko-tex сертифицирани и следователно напълно безвредни за вашето дете.
 
Могат да се използват от раждането до 14 кг (9 кг за Слинг Basic).
 
Тъкани слингове:
Тъканите слингове са по-малко гъвкави и разтегливи от еластичните. Предполага се, че те се деформират по-малко с течение на времето от еластичните и са по-еволюционни. (С високото качество на избраните тъкани, нашите еластични слингове също се развиват!)
 
Има много видове тъкане: кепър (twill), начупен кепър (broken twill), жакард... всеки от които има своите специфики!
 
Можете да ги използвате от раждането до 15+ кг на бебето.
ТЪКАН ИЛИ ЕЛАСТИЧЕН СЛИНГ: РАЗЛИКИТЕ
 
Възлите
 
Със слинговете на Love Radius можете да извадите бебето и да го поставите обратно, като същевременно запазите възела. Няколко вида възли: основен възел (main knoт) плъзгащ се възел (sliding knot), двоен хамак (double hammock knot)
 
Няма нужда да „планираме“ място за бебето, когато правим възела, защото материята е достатъчно разтеглива, за да го побере, без да го притиска.
Бебето се поставя слинга, след като вече е завързан (благодарение на основния възел), няма нужда да правите възела и да поставяте бебето в него едновременно. При новородените това е много удобно.
Можете да разпределите слинга на ханша, за да не ви стяга на корема. Можете да се наведете напред с дънки с ниска талия и да запазите тайните си само за себе си ;-)
Бебето се държи от всички страни, може да движи крайниците си, да бута с крачета, ръце и да "живее" като в утробата. Материята е здрава и плътна, а в същото време напомня стената на матката.
 
Тъкани Слингове
 
Тъканите слингове позволяват всички видове възли: хамак (hammock) , двоен хамак (double hammock), кенгуру (kangaroo), кръстосано носене (cross carry)...
 
По-малко разтегливи от еластичните слингове, може да бъде по-трудно да направите възлите предварително и да поставите бебето след това. Настройката за поставяне и научаването на всички видове възли може да отнеме малко повече време, за да схванете!
 
И така, Еластичен или Тъкан Слинг?
 
За носене на вашето дете и двата продукта са много добри, адаптирани към физиологичното носене на бебето. За нас еластичния слинг изглежда по-лесен за работа за млади родители, които могат да подготвят своя възел предварително и да са спокойни.
 
А, ако се страхувате от възли, можем да предложим нашият Малък Слинг Без Възел, който има всички предимства на слинга, без да е необходимо да го връзвате.