ПЪТУВАНЕ С БЕБЕ

Родителите, но не само, всеки иска д аотиде на почвка! Възможно ли е пътуването с бебе? Да, за щастие! Присъствието на вашето мъниче просто ще изисква повече организация.

Как да се направи ? На каква възраст? Останете при нас, за да откриете света спокойно със семейството си.

ОТ КАКВА ВЪЗРАСТ МОЖЕ ДА ПЪТУВА БЕБЕТО?

Няма реална възраст за пътуване с вашето бебе. От раждането можете да отидете на семейна почивка.

Факт е, че ако мама и татко са до него, хранят го, приспиват и успокояват, бебето ще се побере навсякъде.

Очевидно грижата за новородено изисква време и адаптация, ако искате да тръгнете през първите седмици от раждането. Като млади родители ще се научите да познавате детето си, неговите различни нужди, да създадете нова рутина вече за трима, а не за двама.

Не се колебайте да отделите време и когато се почувствате готови да пътувате с дете при адекватни условия, тръгвайте! Уикендите или седмиците на приключения са ваши.

Защо да пътувате с вашето малко дете?

Изречение, което много родители могат да чуят е: „Защо ще пътувате с бебето? То няма да си спомня нищо." Отчасти е вярно, вашето бебе няма да помни вашите приклщчения на Майорка.

Трябва ли да спрем да им четем приказки? Да го караме ли да слуша английски? Разбира се, че не. Тези дейности насърчават взаимодействията, привързаността, но също и развитието на езика.

Е, да тръгнеш на пътешествие с бебето си е същото. То вероятно няма да си спомни посетената църква в малко градче в Италия, но ще е видял конкретните светлини, които могат да бъдат намерени там. Вероятно няма да си спомни ходенето в Прованс, но ще е открил миризмата на лавандула.

Воденето на бебето на пътуване насърчава създаването на уникални преживявания и открития за него, но и спомени за вас, родители, които можете да увековечите в снимки.

Така че, ако искате да откриете нова дестинация и да насърчите развитието на вашето бебе, което ще се адаптира навсякъде, семейното пътуване е за вас!

За да се разхождате по улиците, да вземете самолета или да отидете на пазар, ще ви трябва транспортно средство за вашето бебе.

КАК ДА НОСИМ БЕБЕТО ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕ?

Слинг:

Слингът е най-практичният, приятен и успокояващ начин за много ситуации.

Прегърнато с вас бебето ще може да открие света на вашата височина, спокойно. Ръцете ви са свободни, но окото ви винаги е насочено към вашето дете. Слингът може да се съхранява навсякъде, чанта, куфар, винаги ще ви е под ръка. Можете да се промъкнете навсякъде.

Това е и най-физиологичното средство за носене, тоест най-добре спазва морфологията на бебето. Те могат да се използват от раждането.

 Раница

За дни на туризъм ерго-раницата може да бъде по-гъвкава. С регулируемите презрамки теглото се разпределя по-добре и следователно е по-удобно за носещия. Ако бебето е веч1е по-тежко раницата ще бъде по-удобна от слинга.

Поставя се много лесно, защото не е необходимо да се връзва възел.

Можете да носите детето си отпред, настрани или отзад (практичен ефект на раница за дълги разходки).

Нашите физиологични раници могат да се използват от раждането (с комплекта за новородено) до 20 кг.

Има и раници за туризъм (самар), подходящи за бебета, които седят. Трябва да знаете, че те са много по-тежки и обемисти от традиционните ерго-раници.

Детска количка

Количката може да изглежда най-удобното транспортно средство, но на практика разбираме, че тя може да бъде тромава и неподходяща по време на преходи (да живеят камъните и тесните пътеки).

Може да е полезно, когато сте в ресторанта, да имате пълна свобода на движение, докато бебето подремва или да разтоварите мускулите си. Носенето в слинг или раница остава напълно подходящо, актуално и удобно. Тежестта е добре разпределена и бебето и носещия се чустват добре.

Столчето за кола

За да пътувате в колата си с бебето в пълна безопасност, не можете да пренебрегнете столчето за кола. Имате три възможности: купете свое собствено, което да носите със себе си, наемете такова, което компаниите за коли под наем предлагат (не забравяйте първо да го почистите!) или купете столче на място.

ОСНОВНОТО, КОЕТО ДА ВЗЕМЕТЕ ПРИ ПЪТУВАНЕ С БЕБЕ

Първо пътуване с бебе и се страхувате да не забравите нещо? Нормално е. Ние ще направим списък с най-важното за вас. Ако забравите нещо, няма страшно, повечето супермаркети ще могат да ви помогнат.

За грижа и хигиена

Базови лекарства: лека болка, температура, колики, всичко може да се случи.

Чанта за повиване: нещо за преобличане, пелени, кърпички, крем против подсичане, слънцезащитен крем, репелент.

За хранене

Шишета, ако не кърмите, мляко на прах, малки бурканчета или пластмасови кутии за храна, многократни бутилки за вода, за да слагате сок например (стъклото може да се счупи при движение)

Вода, предпочитайте бутилирана вода

Прибори за хранене и лигавник, по-практично е!

Документи

Документ за самоличност

Здравното досие: в случай на заболяване винаги е полезно

Лична карта или паспорт: ако пресичате граници извън ЕС, тези документи ще бъдат поискани в зависимост от мястото на пътуване

Разрешение за напускане на територията, ако детето пътува със своите баба и дядо, чичовци и лели, без родителите си

За сън

Спален чувал и одеяло за стопляне

Залъгалка и играчка за гушкане, ако е необходимо

Мрежа против комари за защита на бебето, ако сте на място, гъмжащо от комари

За обличане

Вземете обичайните си дрехи спрямо температурите на които отивате.

Слънчеви очила, шапка, бански анти-UV

Забавление

Играчките, които харесва

книги, които да му чета

Във всеки случай зависи от вас да изберете какво искате да донесете на вашето бебе, стига да уважавате неговите физиологични нужди. Пътувайте леко или вземете колкото се може повече неща „за всеки случай“, всеки има своя собствена мантра!

 

ДА ОРГАНИЗИРАТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ С БЕБЕ, ДА, НО КАК?

Пътя

С кола

Има два вида бебета, такива, които обичат дългите пътувания с кола, и такива, които ги мразят. Следователно очакваме:

Продължителността на пътуването: опитваме се да не е цял ден

Часът на пътуването: тръгване по време на селдобеден сън, добра идея, нали?

Как да се забавлявате по време на пътуването: играчки, анимационни филми...

Със самолет

След 7 дни бебето може да се качи на самолета с вас на повечето авиокомпании. Ако бебето е на по-малко от 2 години, билетите ще бъдат много евтини (до 90% намаление), защото то може да пътува в скута ви. Освен това имате възможност да вземете билет само за него и така да имате допълнително място.

Повечето авиокомпании предлагат възможност за безплатно носене на количка и столче за кола в багажното отделение, но проверете условията преди излитане.

За полети на дълги разстояния предпочитайте нощните полети. Някои компании са по-подходящи и предлагат по-добри услуги за деца, не се колебайте да попитате.

За да преоблечете детето си, в тоалетните на самолета има маса за повиване.

С влак

За щастие можете да пътувате във влака с вашето бебе (понякога дори безплатно в някои европейски държави)

Във влаковете има места, предназначени за семейства, които ще ви спестят погледите на хора без деца.

 Денят и посещенията

Планирайте по-редовни почивки, за да оставите бебето да си почине или да го нахраните (слингът или раницата насърчават съня и позволяват дискретно кърмене) - Следователно посещенията ще отнемат повече време, отколкото ако сте само на двама

Бъдете нащрек за нуждите на бебето, ако е уморено, уважавайте нуждата му от сън, ако иска да се протегне и да се забавлява, направете почивка за игра!

 

ДА ЗАПОМНЯLove-

💥Няма възрастова граница за пътуване с вашето бебе

💥Няколко начина за носене в зависимост от ситуацията: слингове и раница за близост до бебето и гъвкавост, количка, ако ви боли гърба или столче за кола за пътувания с кола

💥Не забравяйте в списъка си: документите за самоличност на бебето със здравното му досие, достатъчно, за да го обличате във всички ситуации, да го защитавате и да го храните

💥Всички транспортни средства приемат малки деца, от вас зависи да видите какво ви подхожда най-добре и да планирате съответно.