Може ли бебето да падне/да се изплъзне от слинга?

На кратко:

 

Ако следвате съветите и правилата за безопасност в ръководството, това е невъзможно. Слингът и раницата държат бебето под дупето, между краката, на гърба, раменете и врата.
Този страх идва от непознаването на носенето в слинг. Доверието на родителите в тази техника ще дойде постепенно, когато се запознаят с този инструмент.
 
Както всяко средство за носене, използването на слинг изисква изучаване на възлите и позициите, които позволяват, както и спазване на правилата за безопасност, които са от съществено значение за доброто носене.
 
Наблюдавайки вашето бебе, ще разберете, че то има вродени умения да бъде носено. Носете го на ръце, за да видите как то се наглася по вас. Това е добра предварителна подготовка за носене в слинг.
 
На практика, след като възелът е на мястото си при бебето, дори и възелът да е развързан, детето не "пада", точно както ако развържете връзките си по време на ходене, обувката не пада, тя ще се разхлаби и вие ще го усетите, без незабавно да загубите обувката.
 
Слингът възпроизвежда механично същата система за опора и закрепване като раницата за бебеносене: бебето се държи под дупето, между краката, на гърба, раменете, врата. Носещият има 2 презрамки и колан за кръста. Различното е възможността за пълно регулиране по мярка и разпределяне на тежестта и сцеплението върху гърба и бедрата, като по този начин се получава повече комфорт.