Как да разбера кое ми е "силното рамо". За какво ми е необходимо това?

Концепцията за силно рамо е повече възпитателна, целта е да ноасочи носещия при първото му носене, като същевременно запази навиците и рефлексите, които вече е придобил с бебето. По време на семинар, често родителите биват молени да държат кукла с тежести, без допълнителни указания от инструктора. Спонтанно избраното рамо е това, което ще считаме за „силно“. Откриваме, че ще бъде по-лесно за този, който го носи, да започне да носи по този начин.
 
При позициониране в основен възел (седнал в профил или коремно) горната релса е на силното рамо, започваме с поставянето на бебето на това рамо и след това го монтираме в долната релса, която е от противоположната страна. Носещият ще намери тази първа маневра за по-лесна и ще подходи към нея с по-голяма лекота. Това отражение върху силното рамо се отнася за първите поставяния на новородено в базовия възел.
 
За странично/хълбочно носене хората са склонни да бъркат силното рамо с носещото бедро (въпреки че те могат да бъдат противоположни). Вече не говорим само за силното рамо, но и за бедрото, на което искаме да носим.