Как да приуча бебе което не е носено да свикне със слинга?

Бебето има вроден рефлекс да заема физиологичната си позиция, който ще  запази след това, ако се носи редовно, и който ще му позволи да се позиционира лесно в слинга или в раницата.
 
Ако обаче този рефлекс не бъде поискан, тоест ако детето не се носи физиологично през първите няколко месеца, той непременно ще изчезне: бебето вече не заема спонтанно физиологична позиция. Сковава се, хвърля се назад, отказва да се стои в слинга... Не всичко е загубено, бебето все още може напълно да свикне да бъде носено.
 
Малкият Слинг Без Възел е отличен за новородени и за начинаещи родители с дете на няколко месеца: слага се лесно и бързо, което не позволява носещия и бебето да се изнервят преди още да са започнали.
 
Освен това можете да „работите" върху завръзването, като поставите бебето за няколко минути върху слинга, без той да е разгънат (все едно седи люлка на нивото на коленете. Това ще го насърчи да се вкопчи в носещия го. След това тъканта може да се издърпва постепенно, за да не се противопосравя бебе, което не е свикнало да бъде носено.