Как да изберем най-подходящия слинг?

Слингът е основен аксесоар за бебеносене от раждането. Тъкан, еластичен или ринг, объркващо нали? Останете с нас, носейки експерти от 2007 г., ние ще можем да ви помогнем.
Резюме:
Критерии за избор на слинг 
Избор на най-добрият наш слинг за вас  
Обобщение
КРИТЕРИИ ЗА ИЗБОР НА СЛИНГ
 
1 - Видът на Слинга: еласичен, тъкан или ринг, кой да избера?
 
Всичко зависи от вашите нужди. Ще обсъдим накратко разликите.
 
Еластични слингове:
 
Те могат да бъдат от 100% памук и да се разтягат само по ширината или да са изработени от смес от памук и еластан и по този начин да са звездообразни.
 
Платът на еласичния слинг е гъвкав, което предлага много добро обгръщане, бебето е като в пашкул. Тяхната еластична материя ги прави по-лесни за поставяне и връзване по различни начини.
 
Тъкани слингове:
 
Те са по-малко гъвкави, защото често са 100% памук и предлагат по-ярки цветове чрез тъкане. Предполага се, че те се деформират по-малко с времето. Съществуват много различни тъкани, всяка със своите специфики. Необходим е само един слой при този тип шалове в сравнение с няколко слоя при еластичните.
 
Те могат да бъдат по-сложни първоначално, защото трябва да завържете възела едновременно с поставянето на бебето в слинга.
 
Ринг слинг: (наречен от нас Малък слинг без възел)
 
За разлика от другите два вида, няма нужда от връзване на възли, завързва се с халки, което улеснява поставянето. По-лек и къс, може да се носи асиметрично, само на едно рамо.
2- Дължината и материята на слинга
 
И да, има различни дължини на слинга, които да се адаптират към вашите нужди и тези на бебето. От 1m70 до над 5m, има по нещо за всеки.
 
Колкото по-дълъг е шалът, толкова повече ще може да се адаптира към морфологията на татко и мама. Дължината също определя различните възли, които можете да направите.
 
Материята също играе важна роля в зависимост от сезона: изберете по-лека материя за лятото (памук, лен) и по-плътна за зимата (наличието на еластан осигурява топлина). Памукът е много мек и удобен за вас и бебето.
 
3- Лесна употреба
 
Носенето в слинг може да изплаши повече от един родител и ние го разбираме. Някои слингове ви позволяват да завържете възела, преди да поставите бебето в него, което е по-успокояващо. Някои възли са основни и следователно лесни за научаване, докато други са по-сложни. Зависи от теб ! Ринговете също са много лесни за боравене, защото няма нужда от възел.
 
Винаги можете и да потренирате по време на семинари с обучени консултанти по бебеносене.
4- Характеристики
 
Носете отпред, отстрани или дори отзад, какво ви трябва?
 
Не всички слингове предлагат еднакви позиции за носене. Ако обичате да ходите на туризъм (когато бебето е на възраст над 6 месеца), тогава може би ще трябва да носите бебето си на гръб. Най-практични са моделите, които предлагат най-много позиции.
 
Освен позициите, има и еволюционният аспект на шала. Тежестта, която един шал може да издържи, е различна при различните слингове. Не всички слингове се препоръчват от раждането. Така че обърнете внимание на този аспект.
 
 
5- Безопасност и поддръжка
 
За да носите детето си, е необходимо то да е напълно безопасно. Ето защо този критерий е много важен: здравина, зачитане на физиологията на бебето и без токсични вещества.
 
Сертификатите ще могат да ви помогнат:
 
- OekoTex100, гарантирано без вредни вещества
- Слинг, сертифициран за здрави бедрата на бебето от IHDI
 
По отношение на поддръжката, зза да е слингът винаги чист и здрав за вашето дете (да, без обриви и подсичания!), предпочетете моделите, които могат да се перат в пералня.
НАЙ-ДОБРИЯТ СЛИНГ НА LOVE-RADIUS ЗА ВАС
 
От 2007 г. Love Radius изучава и проектира слингове, които отговарят на нуждите на бебетата, но и на вас, техните родители. Работим и с отделения по неонатология, за да ви предложим най-доброто.
 
Всички наши слингове са сертифицирани по OekoTex100 и от Международния институт по дисплазия на тазобедрената става.
 
Слинг JPMBB Original
 
Първият продукт на Love Radius, преди „Je Porte Mon Bébé“. JPMBB Original прави носенето на вашето бебе безопасно и лесно. Уникална разтеглива материя, която не се деформира с времето: комфорт и опора за бебето.
 
Това е най-универсалното от нашите слингове: предно, странично и задно носене за вкъщи или в движение.
 
Благодарение на своята разтегливост и уникалния възел Love Radius (основният възел), поставяйте и вадите бебето от и в слинга, без да развързвате възела, практично, нали?
 
Неговата малка екстра: многопозиционен, разпознаваем преден джоб и дискретно кърмене
 
Може да се използва от раждането до 14 кг.
BASIC
 
По-малкият брат на JPMBB Original, това е нашият слинг на атрактивна цена за по-ограничени бюджети, които искат качество.
 
По-къс и по-тесен, той ви позволява да носите бебето пред вас на целувка разстояние, а не настрани и на гърба. Това е идеалният шал за начало.
 
Освен това ви позволява да завържете възела, преди да поставите бебето в слинга, да промените позицията с един възел.
 
Неговата малка екстра: от органичен памук
 
Може да се използва от раждането до 9 кг.
Малкият слинг без възел
Слинг за цялото семейство от Love Radius. Най-добрият сринг-слинг, монтирайте бебето за 45 секунди и дръжте ръцете си свободни за всичко, което искате, безопасно за бебето.
 
Той е най-бързият и лесен за използване. Лек и по-къс е много приятен през лятото.
 
Неговата малка екстра: двуцветна и обръщаща се, за да се адаптира към вашия външен вид
 
Може да се използва от раждането до 14 кг.
 
Носете отпред или отстрани.
ОБОБЩЕНИЕ
 
5 критерия, които трябва да разгледате:
 
- Вида на слингс според нуждите
- Дължината и тъканта
- Наични на използване
- Характеристиките
- Безопасност и поддръжка
 
Надяваме се, че нашите съвети ще ви помогнат и сме на ваше разположение за всякакви въпроси относно носенето на бебето, независимо дали в раница или слинг.