Бебето протестира, когато искам да го сложа в слинга/раницата?

Някои бебета първоначално протестират, плачат, извиват се на зад когато се опитате да ги сложите в носилката.
Не се паникьосвайте! Ето няколко полезни съвета:
1) Преди да сложите бебето, си струва да направите няколко теста с вашата "празна" носилка, за да сте сигурни в своята "хореография" и следователно да сте уверен и в себе си.
Ако ползвате слинг, с основен възел, можете да видите начина на връзване и поставяне стъпка по стъпка, показани в нашите видеоклипове или в инструкциите. Първо може да се упражните без вашето бебе. Това ще ви накара да се чувствате по-комфортно ако бебето плаче малко в началото.
2. След като се почувствате готови и вашето бебе е готово, можете да започнете.
3. Всяко носене започва на ръце. За да склоните бебето си да бъде носено, тренирайте носенето на ръцете като имитирате позата. Поставете коленете по-високо от задните части, като поставите цялата си предмишница във вдлъбнатината на коленете под бедрата и оставете бебето да седне и наклони таза си, сякаш седи на клон на дърво. Подпрете горната част на гърба и шията му, без да ги сплесквате (приближете ръцете му към лицето му), почувствайте как гърбът му се извива.
4. Полюшвайте се по време на поставянето.
5. Когато усетите, че натежава и се настанява в носилката, можете да опитате внимателно да повдигнете тъканта на носилката на гърба му, като винаги предлагате достатъчна опора (например като поставите бузата си до главата му).